Vistas de página en total

lunes, 5 de noviembre de 2012

Curriculum i creació de la Colla Guillermo el Dolçainer



Historia i creació de la Colla Guillermo el Dolçainer
La Asociació Guillermo el Dolçainer naix per a defendre i airetxar el folklóre Valencià  com també la creació de noves músiques per a la familia de dolçaines i tabalets de Guillermo Camarelles i Diana, natural de Faura, el qual és un dolçainer   i un entusiasta de la recuperació de música tradicional, en la seua ja dilatada trajectòria musical, en la que ha col·laborat amb el musicòleg En Eliseo Ribelles i Garcés, en el qual a intentat plasmar un aire fresc en la música tradicional perquè puga ser aprofitada amb motiu de superació dels nostres dolçainers més jóvens.
Per aquest mateix motiu naix com a grup cap al 2008 la Colla de Tabal i Dolçaina “Guillermo el Dolçainer”, el grup com qualsevol altre va tenir els seus alts i baixos en nombre de membres fins a consolidar-se en l'actualitat amb els seus 8 components, components residents de Faura, Puçol i València.
Entre els seus objectius està fer música de nova creació per a dolçaines i tarotes, concerts com a dolçaines, tarotes i piano i com a prioritat airejar i recuperar les arrels de la música tradicional i popular del folklore.
L'estructura dels components de la Colla és,

Primera combinació.- 2 dolçaines  - 1 tarota - 1 tabal.
Segona combinacio.-  2 dolçaines - 2 tabals.                                       

Tercera  combinació.-  3 dolçaines - 1 tabal.                                                           Quarta combinació per a concert.-  piano - 2 tarotes - 2 dolçaines en Fa, oboe barroc i percussió clasica de tabal amb bombet.

No hay comentarios: